Târnosirea Bisericii Sf. Nicolae și Sf. Proroc Ilie Tesviteanul

Duminică, 9 iunie 2024, într-o atmosferă solemnă de sărbătoare, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae și Preasfințitul Părinte Episcop Ioan Casian, precum și de preoții parohiilor eparhiei prezenți la congres, a oficiat slujba de târnosire a bisericii parohiale și mai apoi Sfânta Litughie.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Ioan Casian, în semn de aleasă prețuire pentru rodnica și bogata activitate pastoral-misionară, l-a hirotesit pe Pr. Corneliu-Iulian Dragomir întru iconom-stavrofor, acodându-i brâul și bedernița.

Totodată, i-a dăruit părintelui paroh în numele parohiei și o icoană cu ocrotitorii ei – Sf. Ierarh Nicolae și Sf. Proroc Ilie Tesviteanul. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae, i-a acordat Pr. Corneliu-Iulian Dragomir distincția Crucea Americană Mitropolitană, alături de o icoană a Sfântului Ierarh Nicolae. În continuare, Preasfințitul Părinte Ioan Casian i-a acordat Preotesei Ligia Dragomir o diplomă de vrednicie alături de medalia festivă a Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei, pregătită pentru acest congres. Chiriarhul a acordat mai multe diplome de vrednicie și medalii ctitorilor și binefăcătorilor bisericii, precum și mai multor clerici și laici din cadrul eparhiei pentru întreaga activitate pastoral-misionară.

Dupa incheierea slujbei si a inmanarea premiilor, toți credincioșii prezenți s-au închinat în Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă.

Ziua a continuat cu servirea agapei festivă pregătită cu dragoste și măiestrie de membrii comunității parohiale alături de Pr. Corneliu-Iulian Dragomir si preoteasa Ligia.

Text preluat de la Episcopia Ortodoxe Română a Canadei https://www.episcopia.ca/