Buletin parohial – Mai (Cireșar) 2023

Dragii mei,

Hristos a înviat!

Această urare comună în rândul creștinilor din întreaga lume ne anunță bucuria fără precedent: biruința asupra morții, lumina vieții veșnice și iubirea dumnezeiască fără margini.

Toate acestea continuă în luna Mai, în perioada bisericească cunoscută cu numele: “perioada Penticostarului”, sau a rânduielilor cuprinse între Înviere și Pogorârea Duhului Sfânt, aceste 50 de zile de bucurie duhovnicească în care creștinii se salută cu urarea “Hristos a Înviat!” până la Înălțare, apoi “Hristos S-a înălțat” până la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt. Duhul Sfânt fiind cea de-a treia persoană a Sfintei Treimi. Despre aceasta vom vorbi în ziua următoare Pogorârii Duhului Sfânt, ziua dedicată Sfintei Treimi.

Este desigur o perioadă de reînnoire, de regenerare. Pământul se umple cu flori, copacii se împodobesc cu frunze, iar păsările, animalele, peștii și gâzele nenumărate își scot puii la soare.

E un timp de meditație, dar și de acțiune pentru îmbunătățirea vieții spirituale și a relațiilor cu semenii, un timp de ieșit în natură, de plantat și îngrijit florile, de păstrat curat și rânduit tot ce este în jurul nostru.

Preot Paroh Corneliu Iulian Dragomir

Luna Mai – amintiri