Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile)

Articol scris de: Cătălina Lungu

Osana, Fiul lui David; binecuvântat este cel ce vine intru numele Domnului.

(Matei 21,9)

Așa a fost întâmpinat Fiul Omului la intrarea in Ierusalim, de către oameni, dar mai ales de către copii, care au văzut in Iisus pe cel care era El cu adevărat, Dumnezeu. Oamenii se așteptau ca El să fie salvatorul, împăratul ce le va da înapoi împărăția pământească luată de romani. Iisus venea însă să le dea Împărăția Cerului.

Unei sărbători cu o așa de mare încărcătură spirituală, trebuia să i se dea atenția cuvenită. La biserica Sfântul Nicolae din Port Kells, sărbătoarea a început sub oblăduirea părintelui Cornel Dragomir, cu utrenia, Sfânta Liturghie cu sfințirea stâlparilor, și a continuat cu un spectacol oferit de copiii Școlii Duminicale si o agapă frățească. Într-o zi cu dezlegare la pește, untdelemn și vin, părintele Cornel și preoteasa Ligia, ajutați de un grup de femei inimoase, au pregătit bunătăți pescărești pentru toate gusturile si preferințele. Dumnezeu sa le răsplătească truda!

În duminica Floriilor, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu vreme însorita, așa că serbarea copiilor s-a desfășurat in grădina bisericii, înconjurați de flori și verde crud de primăvară. Decorul a fost realizat de doamna Ada Tancou, iar multe dintre fetițe au ajutat la decorarea scenei. Programul copiilor a cuprins poezii in limbile română si engleză, precum și colinde specific sărbătorii, cum ar fi “Mulțimea norodului” si “Azi cu toti sa prăznuim”.

Îndrumați de doamna Cristina Negrea, cei cinsprezece copii participanți la festivitate, toti cu vârste între 4 și 12 ani, ne-au purtat înapoi în timp, pe urmele lui Hristos, și ne-au amintit de copiii ce L-au întâmpinat la intrarea in Ierusalim. Cântecele lor au sunat ca odată “Osana” copiilor alergând cu ramuri de finic in mâini sa-L slăvească pe Unul singur Dumnezeu adevărat.