Festivalul mustului 2022

Festivalul mustului la Biserica Sfântului Ierarh Nicolae și a Sfântului Prooroc Ilie a avut loc duminică, 16 octombrie 2022, în curtea bisericii, după slujba sfintei liturghii. Enoriașii bisericii si musafirii s-au bucurat de soare, bucate delicioase și muzică antrenantă. A fost o zi de neuitat!

In deschidere, am fost introduși in atmosfera de toamnă de Parintele Cornel, care ne-a depănat frumoasele “Rapsodii de toamnă” ale lui Topârceanu.

Printre participanți s-au numărat enoriași ai bisericii, dar și părintele Nicolae de la biserica Sfânta Treime și enoriași ai bisericilor ortodoxe românești din Lower Mainland.

Pe când unii s-au întâlnit cu vechii (sau noii) prieteni și s-au pus la curent cu ultimele noutăți,

alții și-au încercau mintea la noul club de șah “Alexandra Botez”.

Cei mici și cei mai mari au avut și ei parte de momente frumoase cu prietenii, fie jucându-se in noul loc de joaca (renovat de curând), fie studiind melcii din grădina bisericii :), fie pur și simplu bucurându-se de ziua însorită, companie si muzică.

Bine-înțeles că nu au lipsit bucatele de neuitat pregătite de doamna Ligia și părintele Cornel: mititei, pastramă de oaie, ceafă de porc, rață pe varză și noutatea surpriză: gulaș din carne de vânat! La desert participanții s-au bucurat de fructe de sezon și bine-cunoscutele delicioase prăjituri făcute de doamna Elena Jemna. Toate acestea au fost însoțite de mustul rece și proaspăt.

Festivalul s-a încheiat cu o suită de dansuri și cântece populare românești care au făcut ocolul țării, din Moldova până in Banat, și din Oaș până la malul mării.