Tabăra de vară Sf. Veronica 2022

În perioada 18 – 23 iulie a avut loc tabără de vară Sf. Veronica găzduită de biserica Sf. Ierarh Nicolae și Sf. Proroc Ilie, oferită copiilor cu vârste intre 8 și 16 ani, ajunsă la cea de-a 11-a ediție.
Tabără s-a desfășurat în perioada din săptămâna hramului de vara al bisericii, un bun prilej de aprofundare a rosturilor bisericii, convenabil pentru programul de vacanță al copiilor și părinților. Desfășurată anul acesta sub semnul prezentei monumentului Mihai Eminescu în grădina bisericii, a fost un bun prilej de ancorare în istorie și în tradiția și cultura neamului nostru.
Programele muzicale, cântece bisericești, patriotice și de drumeție coordonate de domnul Radu Stana, alături de orele de craft coordonate de Ada Tancău și prezentările speciale coordonate de Cristina Negrea, au fost întregite de prezenta benefică a bunicilor noastre, a tradițiilor culinare deja dovedite și au întregit atmosfera de neuitat a taberei.
Programul taberei a inclus activități variate și mult îndrăgite de către toți participanții: vizitarea grădinii zoologice locale, distracții acvatice la parcul Cultus Lake, program de pictură, rugăciuni zilnice, drumeții prin pădure, participarea la slujba cu ocazia sărbătorii Hramului Sf. Proroc Ilie, sesiuni de întrebări și răspunsuri, jocuri, vizita la Fort Langley, seara de dans și apoi sleepover.
Un important punct de atracție a fost piscina montată în curtea bisericii, bălăceala și voia bună a celor mari și mici făcând parte din programul zilnic.
Tinerii au savurat în fiecare zi mâncarea pregătită cu multa dragoste de părintele Cornel și doamna preoteasa Ligia, care au avut ajutoare un număr mare de voluntari inimoși. Din meniu nu au lipsit mac & cheese, burgeri și gogoși.
Tabăra s-a încheiat cu spectacolul Eminescu, care a inclus recitarea unui fragment din poezia Scrisoarea a III-a.

Revedere vara 2023!